ZONGULDAK / MERKEZ - Himmetoğlu İlkokulu

TEMA SIFIR ATIK PROJEMİZ BAŞLIYOR.

Okulumuzun 1-2/A sınıfında, Şakir BULUT'UN rehberliğinde Tema Sıfır Atık Projemiz başlıyor.

Sıfır Atık Eğitim Projesi kapsamında hazırlanan etkinliklerde 5D modeliyle çocuklara "sıfır atık" kavramının tanıtılması, bu kapsamda çocukların günlük yaşamlarında atıkları nasıl azaltacakları, nasıl daha az tüketecekleri ve farklı şekillerde nasıl değerlendirebilecekleri konusunda farkındalık sağlanması hedefleniyor. Doğal varlıkların doğru kullanılması ve israfın önlenmesi konularını da kapsayan 5D modeli; “Düşün, Gerekli Değilse Tüketme”, “Daha Az Tüket”, “Değerlendir, Yeniden Kullan”, “Değiştir, Farklı Amaçla Kullan” ve “Dönüştür, Doğa Kazansın” prensiplerinden oluşuyor. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Yayın: 30.10.2023 - Güncelleme: 30.10.2023 22:56 - Görüntülenme: 295
Kaynak: Tema